Маратон на добротата

❤Маратон на добротата❤ е инициатива на автора на детски приказки и основател на платформата  www.detskiprikazki.com  – Виктория Петрова. Виктория е и мама на две прекрасни момчета на 2 и на 4 години. “Книжката Мечо и добрината обикалят гората” излиза от печат преди една година и от тогава до сега не спира да радва и малки и големи с посланието си: “Предай нататък добрината”. Заедно с книжката се ражда и гражданската инициатива ” “Усмихни се! Чети и оцветявай с Мечо!”.
След престой в болница с двете деца по Великден, Виктория решава да отделя средства от всяка продадена книжка, за да прави малки подаръци на децата в болнични легла по време на празници. Към каузата се присъединяват и десетки доброволци, които координират дейността в различни градове в страната, както и допълнителни дарители на средства. С тяхна помощ до сега инициативата е успяла да усмихне 2300 деца в 31 града в България.
Миналата Коледа каузата придобива нов нюанс и нова мечта – библиотечни кътове в детските болници. Идеята се приема с огромен ентусиазъм и за по-малко от два месеца, над 80 човека доброволци-координатори и стотици дарители, успяват да съберат 8000 детски книги. Книгите са разпределени в 68 педиатрични отделения в 31 града в страната. В много от тях библиотечните кътове се създават за първи път, а в останалите са изцяло обновени.
За Коледа 2023 г. ДГ 181 “Радост” се включи в ❤Маратон на добротата❤, като събра комплекти за оцветяване, коледни картички и много добрини в кутиите за добрини!